Plasmolifting

Ce înseamnă Plasmolifting?

Plasmolifting este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology), inventată şi aplicată pentru prima dată de cercetătorii ruşi R.R. Ahmerov şi R.F.Zarudii.

Plasmolifting este o metodă netoxică şi inofensivă de control al procesului de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea tehnicii Plasmolifting este bazată integral pe resursele proprii ale organismului.

Plasmolifting este o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea ei se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite reprezintă în prezent una dintre puţinele posibilităţi de modulare şi îmbunătăţire a cicatrizării rănilor, precum şi de prevenire a infectării fără administrarea substanţelor medicamentoase. Iniţial metoda a fost elaborată pentru aplicare în chirurgia maxilo-facială, în scopul îmbunătăţirii proceselor de regenerare şi tratamentului stărilor atrofice ale ţesuturilor moi. În prezent  gama utilizării metodei Plasmolifting s-a extins semnificativ in cosmetologie, traumatologie, ortopedie, reumatologie si alte domenii medicale.

Procedura presupune 3 pasi:

  1. Recoltarea a 9ml de sange de la pacient intr-o epubreta destinata special acestui scop
  2. Separarea plasmei trombocitare de globulele albe si rosii ale sangelui prin centrifugare
  3. Injectarea plasmei bogate in trombocite in locurile unde se doreste sa se realizeze regenerarea tesuturilor, de exemplu ridurile de pe fata si decolteu, articulatiile dureroase bolnave, etc